Onder de oppervlakte: 3 ongelooflijke ondergrondse steden

Verborgen gangen, oude tunnels, illegale activiteiten, en gruwelijke geruchten en stadslegendes – de ondergrondse wemelt van de magische verhalen over een leven dat ooit was, en activiteiten waar weinig mensen ooit over hebben gehoord. Bekijk deze 3 verbazingwekkende ondergrondse steden over de hele wereld.

Derinkuyu, Cappadocië, Turkije

In de stad Cappadocië, in Midden-Turkije, bevinden zich niet minder dan 36 ondergrondse steden, en Derinkuyu is met een diepte van ongeveer 85 m de diepste. Het ondergrondse netwerk van tunnels en kamers, dat in 1963 werd ontdekt, omvat alle instellingen en kamers die je in een gewone stad zou vinden: woonwijken, stallen, kerken, opslagruimten, eetzalen en wijnkelders – en naar verluidt zouden er meer dan 20.000 mensen in hebben gewoond.

Derinkuyu, Cappadocië, Turkije

Slechts 10% van de ondergrondse stad, die in 1965 voor het publiek werd opengesteld, is toegankelijk voor bezoekers. Uniek aan Derinkuyu is de kruisvormige kerk tussen het derde en vierde niveau en het tongewelfde plafond.
Aangezien er ter plaatse niet veel informatie te vinden is, is het aan te raden een rondleiding te boeken en op verkenning te gaan.

Shanghai Tunnels, Portland, Verenigde Staten

Portland heeft zijn eigen ondergrondse stad die bekend staat als de Shanghai Tunnels, of de minder gebruikelijke naam: de Portland Underground. Dit ingewikkelde netwerk bestond naar verluidt ooit uit tunneldoorgangen die Portland’s Old Town, ook bekend als Chinatown, met het centrale Downtown-gebied verbonden. Helaas zijn veel van deze ondergrondse ruimten opgevuld tijdens verschillende openbare werken, maar een paar ervan zijn er nog steeds en open om te verkennen.

Shanghai Tunnels, Portland, Verenigde Staten

Vroeger waren de kelders van veel bars en hotels in Downtown via deze tunnels verbonden met de waterkant van de Willamette River, zodat voorraden van aangemeerde schepen rechtstreeks naar de kelders konden worden vervoerd om daar te worden opgeslagen, zodat regen en druk verkeer werden vermeden. Hoewel nog steeds een controversieel onderwerp, gaat het gerucht dat de tunnels ook zijn gebruikt voor de praktijk van “shanghaiing”: het ontvoeren van mensen om ze te laten dienen als matrozen.
Maar vrees niet, vandaag kunt u een veilige wandeling maken en een deel van de Shanghai Tunnels verkennen om een idee te krijgen van het complexe netwerk van tunnels, en een inzicht te krijgen in de duistere geschiedenis rond Portland.

Edinburgh Vaults, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Onder de straten van de Schotse hoofdstad ligt een donkere en vochtige wereld, die dateert uit de 18e eeuw. De Edinburgh Vaults, ook bekend als The South Bridge Vaults, zijn een reeks kamers die zich binnen de 19 bogen van de South Bridge bevinden.

De gewelven werden geopend in 1788, een periode van grote expansie en groei, en dateren uit een tijd waarin Edinburgh een bijgelovig oord was. Vandaag de dag ademen ze nog steeds een sfeer van gore en ghastliness uit. Oorspronkelijk werden ze gebouwd als onderkomen voor taveernes, schoenmakers, coupeurs, smelterijen en andere handelaars, en om illegaal materiaal op te slaan. Het gerucht gaat dat de seriemoordenaars Burke en Hare hier ook verschillende lijken opsloegen, die ze verkochten voor medische experimenten. Later, toen de bedrijven verhuisden, werden de gewelven een thuis voor de armste zielen van de stad, een achterbuurt compleet met kroegen en bordelen verspreid over de natte kamers. Een plek zo grimmig dat de rosse buurten van vandaag er knus en gezellig uit zouden zien.

Duik onder de gracieuze oppervlakte van Edinburgh en luister naar de huiverende verhalen van de gids over de spoken die er nog steeds rondwaren.

Post Author: Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *