Tiener bouwt zijn eigen ondergrondse grot in achtertuin na onenigheid met ouders

Een boze tiener begon zes jaar geleden een gat in zijn achtertuin te graven na een ruzie met zijn ouders. Hij stopte zelden met graven en heeft sindsdien een ondergrondse grot gebouwd met een woonkamer en een slaapkamer.
Andrés Cantó was 14 toen hij ruzie kreeg met zijn ouders en zijn achtertuin inging met een houweel, volgens een verslag van Zenger News. Cantó’s ouders vertelden hem dat hij niet naar het dorp kon gaan in zijn sportkleding, dus besloot hij in een uitdagende tienerdaad om een andere manier te vinden om zichzelf te vermaken.

Hij begon een gat te graven in zijn tuin in Alicante, Spanje, wat al snel een vaste bezigheid werd. Cantó besteedde zijn avonden na schooltijd aan het uitgraven van zijn grot, en op een dag bracht zijn vriend een pneumatische boormachine mee om het proces te versnellen.

De vrienden waren in staat om een grot van drie meter met twee kamers uit te graven, waarbij het meeste werk met de hand werd gedaan. Ze vonden manieren om sneller te werken, zoals het gebruik van emmers om de grond te verwijderen vervangen door een katrolsysteem.
Cantó, nu 20 jaar oud, heeft het dak van de grot verstevigd met boogvormige ingangen en gewelfde plafonds, en betonnen muren gebruikt om instorting te voorkomen – en opmerkelijk genoeg heeft hij slechts ongeveer $60 uitgegeven aan het hele project. Toekomstige plannen omvatten verdere uitbreiding en de toevoeging van WiFi, verlichting, verwarming en een geluidssysteem.

ondergrondse grot in achtertuin

Cantó deelde foto’s van de grot en zijn ervaringen op Twitter. Zijn eerste tweet kreeg meer dan 46.000 likes en de foto van de grot werd door meer dan 12.000 mensen gedeeld. Hij merkt op dat het bouwen van een grot niet zonder problemen is, zoals het omgaan met insecten en de mogelijkheid van overstromingen. Maar hij is blij dat hij vreedzaam kan samenleven met insecten en zegt dat overstromingen de aarde sterker maken en het risico op instorting verkleinen.
Toen het nieuws bekend werd, brachten de Guardia Civil en het Spaanse departement voor milieubescherming hem een bezoek om zich ervan te vergewissen dat de grot legaal en veilig was.

Hij vertelde Zenger News: “Aangezien ik de eerste persoon in Spanje ben die zoiets doet, was er geen specifiek rapport toen de Guardia Civil arriveerde. Het was geen kelder en ook geen opslagplaats, het was slechts een goed gebouwde ondergrondse hut”.

Alle controles hebben hem verzekerd dat de grot volkomen veilig is. De plaatselijke autoriteiten hebben hem het groene licht gegeven, en de grot heeft sindsdien verschillende inspecties doorstaan door deskundigen die zelf grotten hebben gemaakt.

Cantó maakt zich geen zorgen over het instorten van de grot, vertelt hij aan HuffPost: “In het begin was het beangstigender, maar mensen die er verstand van hebben, hebben het geëvalueerd en ze hebben ons verteld dat we het goed doen. Je kunt op geen enkele manier instorten. Bovendien ben ik het aan het verstevigen met pilaren.”

 

Post Author: Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *