8 tips om foundation correct aan te brengen

Foundation is voor velen een haat-liefde verhouding. Ze houden van de kans om een egaal getinte, onberispelijke en gave huid te creëren. Haat dat het eigenlijk lastig kan zijn om er uit te zien alsof je helemaal niets aan hebt. Daarom is er een veelzijdige strategie nodig om een natuurlijk ogende foundation te krijgen. Eerst en vooral moet je de juiste basis vinden. Vervolgens moet je weten hoe je foundation aanbrengt als een pro. Dus hier zijn wat professionele tips over hoe je foundation aanbrengt. Hier zijn wat tips van de profs over hoe je foundation gebruikt.

1. Begin met een schoon canvas.

Foundation moet er zo goed uitzien als de huid eronder, en het is belangrijk om een consequente huidverzorgingsroutine te volgen. Onmiddellijk voor het aanbrengen van foundation is het belangrijk de huid te reinigen om verstopte poriën te voorkomen en vuil te verwijderen dat de huid haar natuurlijke glans kan doen verliezen. Verwijder daarna voorzichtig droge, dode huidcellen die de foundation kunnen doen afbladderen en afschilferen. Breng tenslotte een vochtinbrengende crème aan. Foundation mengt het best op een vochtige huid (denk eraan hoe een natte spons gemakkelijker water absorbeert dan een droge spons).

2. Neem je tijd.

Ja, priming voegt misschien een extra stap toe aan je make-up routine, maar het helpt ervoor te zorgen dat je beste foundation er onberispelijk uitziet door je huid perfect glad te maken. Als je huidproblemen hebt zoals roodheid, dofheid of ongelijkmatige pigmentatie, kan een kleurcorrigerende grondlaag uiteindelijk ook je ware zichtbare teint tonifiëren.

3. Ondergewaardeerd.

Begin altijd met een kleine hoeveelheid foundation en voeg meer toe tot je precies de juiste dekking hebt. Het doel van foundation is om je huid er als huid uit te laten zien door het alleen daar aan te brengen waar je het nodig hebt. Er is niets erger dan een gezicht bedekt met foundation. (Tip: Als je over je hele gezicht foundation moet aanbrengen om het er egaal uit te laten zien, gebruik je de verkeerde tint).

4. Van binnen naar buiten.

Concentreer de foundation op het midden van het gezicht, waar roodheid en oneffenheden het meest opvallen. Breng een kleine hoeveelheid aan op de zijkanten van de neus en het midden van het voorhoofd en de kin en vervaag naar buiten toe. Ga na het blenden na of er nog plekken zijn waar oneffenheden opvallen en breng op die specifieke plek een lichte laag foundation aan. 5. Breng foundation aan.

5. Dep lichtjes, zonder te wrijven.

Gebruik een make-up kwast (synthetische haren zijn het beste) of je vingertoppen, en breng de foundation met licht kloppende bewegingen aan. 5. Vermijd afvegen of wrijven over de foundation, want dat kan de foundation naar buiten duwen en strepen veroorzaken. Breng foundation aan met de vingertoppen door zachtjes met de vingertoppen in te drukken. Een andere methode. Gebruik een make-up kwast met een dicht varkenshaar om de foundation voorzichtig in de huid te mengen.

6. Vergeet je oren niet.

Hoewel vaak vergeten, maken oren ook deel uit van het gezicht. Als je oorlellen de neiging hebben rood te worden, gebruik dan een make-up kwastje om ze lichtjes met de rest van je gezicht te mengen.

7. Pas toe en vergeet het.

Veel mensen denken dat poeder mat en klonterig is, maar een zijdezacht los poeder, zoals Blended Loose Powder, kan over foundation aangebracht worden om te voorkomen dat het er vlekkerig en dof uitziet. Doop een grote fluffy poederkwast in het poeder en tik of schud een keer met de kwast om overtollig poeder te verwijderen. Breng zo nodig in lichte streken over het hele gezicht aan, met een zware hand op glanzende delen zoals de T-zone, kin en onder de ogen.

8. Breng concealer alleen aan waar nodig.

Als er plekken zijn waar concealer alleen niet voldoende is, zoals donkere kringen onder de ogen, rode vlekken of vlekken, dep dan concealer op de huid en vervaag het gladjes zonder het uit te wrijven.

Post Author: Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *